SamenPlus bouwt broodnodige dienstverlening verder af

Op 28 oktober 2020

Na het wegnemen van de conciërge in Den Aster voert het gemeentebestuur opnieuw een asociale afbouw van zijn dienstverlening door. Volgend jaar wordt de gemeentelijke poetsdienst geprivatiseerd. Een jammere zaak voor onze inwoners en de twintig personeelsleden.

Eerder dit jaar waren we al verbolgen over de beslissing om de conciërge uit Den Aster weg te halen. Die functie had een grote meerwaarde voor de bewoners van de serviceflats. In 2021 zal de gemeente nu ook haar poetsdienst afstoten. Die dienstverlening van het OCMW zal worden geprivatiseerd.

Onzekere tijden

N-VA Assenede betreurt dat men opnieuw asociale maatregelen neemt waarbij de werknemers en hulpbehoevenden onzekere tijden tegemoet gaan. Zo staat de werkzekerheid van de twintig personeelsleden van de OCMW-dienst onder druk. Zij hebben er ook geen zicht op onder welke arbeidsvoorwaarden zij zullen verder werken.

Ogen en oren voor gemeentelijke diensten

Het signaal dat men geeft aan het eigen personeel is onbegrijpelijk, vindt N-VA Assenede. Deze medewerkers betekenden een meerwaarde voor onze gemeente. Ze waren de ogen en oren voor onze diensten. De kloof tussen gemeente en inwoners zal alleen maar groter worden.

Verwonderlijke stemming

De stemming over deze beslissing tijdens de afgelopen OCMWraad was zeer verwonderlijk. Nadat een eerdere stemming werd herroepen omwille van procedurefouten, stemden nu wel alle socialistische leden van de meerderheid mee met dit initiatief. Bij de vorige stemming was nog een derde van de socialisten tegen. Tegen hun eigen ideologie in besloot sp.a deze keer toch om blindelings te volgen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is