Warmtepompen voor de Aster

Op 10 juli 2023

In januari 2019 vertelde gemeenteraadslid Guido van de Veire reeds over de torenhoge energiefacturen voor de bewoners van den Aster. De verouderde accumulatievuren waren een doorn in het oog voor iedereen die begaan is met energie-efficiënte en betaalbare energiefacturen. Na meerdere tussenkomsten door raadslid van de Veire besloot het college toch een studie te voeren naar deze problematiek.

De studie is nu afgerond, met het gekende resultaat en met een positieve beslissing. Zo worden de flats nu van warmtepompen voorzien. Een investering die anno 2023 onvermijdelijk geworden was. Na een verwarmingssysteem dat voldoet aan de noden heeft die ook een positieve invloed op de portemonnee. Zo zal men op jaarbasis in totaal 18.000 euro besparen. Per inwoner van de Aster zal de energiefactuur dan weer gemiddeld met honderd euro dalen per maand.

''Het is belangrijk voor de inwoners van de Aster dat men na een grondige studieronde overgaat tot vernieuwing van de oude accumulatoren. De vele tussenkomsten hebben zo een directe impact op klimaat en op de energiefactuur'', besluit Guido van de Veire.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is