Aanleg tijdelijk parking Hoogstraat: een goed idee?

Op 3 mei 2012

TIJDELIJKE PARKING in Hoogstraat… EEN GOED IDEE?

In het blaadje van CD&V en SamenPlus mochten we lezen dat het een goed idee is om een tijdelijke parking aan te leggen op het vrijgekomen terrein aan het einde van de Hoogstraat.
Dit zou dan de parkeerdruk daar kunnen verhelpen.
Maar is dat zo?

Het terrein ligt op 10 meter wandelafstand van de parking aan het Molenbergplein, waar tal van parkeerplaatsen er te vaak ongebruikt liggen.
De parkeerproblematiek op het einde van de Hoogstraat heeft weinig te maken met parkeerplaats, maar wel met mentaliteit.
Van parkeren op de verhoogde berm en op plaatsen waar je niet mag staan, tot de gewoonte van het elkaar passeren via het voetpad. Elke week wordt het erger.
Een zeer verkeersonveilige situatie voor alle weggebruikers en zeker de zwakkere.

Aan het terrein werden nog niet zo lang geleden mooie voetpaden aangelegd, met verhoogde drempel. Er is geen inrijplaats nog verlaagde drempel voorzien waardoor je de parkeerplaats kan oprijden. Dat wordt dus uitbreken en aanpassen.
De tijdelijke verharding en het in orde brengen van deze parkeerplaats kost geld.
Zodra de flats kunnen gebouwd worden moet dit allemaal weer verdwijnen.
In tijden van financiële crisis gooit men dus geld weg.

Wat dan?
* Begin bij het aanpakken van foutparkeerders net zoals bij de werken aan de Leegstraat cq Markt. Eerst een vriendelijke waarschuwing, daarna strengere aanpak.
* Maak een strook aan het einde van de Hoogstraat parkeersvrij, met het oog op visibiliteit en vermijden van chaos. Doe dit in samenwerking met de handelaars. In hun winkel en etablissement kan een vriendelijke vraag uithangen zich te parkeren aan het Molenbergplein.
* Werk op termijn met vergunningshouders kaarten en denk na over de rijrichting, net zoals nu tijdens de dorpskernvernieuwing.

Voor je nutteloze kosten maakt is het beter eerst de koe bij de horens te vatten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is