Goed nieuws voor de Asseneedse hengelaars

Op 20 januari 2021

In 2014 werd de studie ‘Ruimtelijke Hengelvisie, Meetjeslandse Krekengebied’ opgestart. Dat resulteerde in 20 extra hengelplaatsen met steigers en bijhorende trapjes in Boekhoute aan het Leopoldkanaal. Die zullen bekostigd worden door de Provinciale Visserijcommissie, waardoor onze gemeente geen financiële bijdrage voor het project moet leveren.

Aangezien bijna alle vijvers in Assenede in privéhanden zijn, hield N-VA-raadslid Guido Van De Veire op de gemeenteraad van december ook een pleidooi voor de aanleg van een gemeentelijke visvijver. De 50 openbare hengelplaatsen zijn ruim onvoldoende voor de naar schatting 300 vissers in onze gemeente. Daardoor moeten vele hengelaars uitwijken naar omliggende gemeentes voor het oefenen van hun favoriete hobby. Guido Van De Veire bracht die problematiek al meermaals onder de aandacht.

Ook mindervalide hengelplaatsen

Naast de huidige 20 extra plaatsen, zullen in een tweede fase zullen nog meer steigers hun weg vinden naar het Meetjesland. Ook Assenede en Sint-Laureins krijgen op termijn extra plaatsen om te vissen. Het project beschikt bovendien over een surplus: er zijn ook hengelplaatsen voorzien voor mindervalide personen. Een doelgroep die nog te vaak over het hoofd gezien wordt.

Ook in de toekomst blijft de N-VA ijveren voor betere omstandigheden en een gemeentelijke visvijver in Assenede. De extra hengelplaatsen zijn alvast een stap in de goede richting. De werkgroep leverde prachtig werk. Een speciale vermelding voor de Provinciale Visserijcommissie en de Vlaamse Waterweg is hier dan ook op zijn plaats.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is