Meer fietspaden en minder schulden.

Op 6 februari 2020

In december stelde ons gemeentebestuur de meerjarenplanning 2020-2024 voor. Gemeenteraadslid Guido Van de Veire is blij dat de gemeente inspanningen levert om het de fietsers in onze gemeente makkelijker te maken.

Guido Van de Veire: “Ik heb het fietsbeleid vaak aangekaart op de gemeenteraad en zie nu eindelijk een positieve evolutie in de budgetten. Onze gemeente zet zo een belangrijke stap, die mogelijk gemaakt is door de extra middelen vanuit de Vlaamse Regering.”

Zo investeert de gemeente een som van 520 000 euro in een nieuw fietspad voor de Burgstraat in Assenede. Bassevelde krijgt dan weer 15 000 euro voor een fietspad ter hoogte van het Menneken. Ook in de Leegstraat-Basseveldestraat gaat er 30 000 euro naar een fietspad.

Guido Van de Veire: “De extra fietspaden zijn broodnodig, maar ook voor het onderhoud ervan was meer aandacht nodig. Ik ben dus opgelucht dat onze gemeente het extra geld van de Vlaamse Regering onder meer daarvoor gebruikt.”

Dankzij dat geld kan het gemeentebestuur ook de schuldenlast per inwoner afbouwen. Tegen het einde van de bestuursperiode zal die van 1 000 naar 450 euro gedaald zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is