N-VA Assenede alleen naar de kiezer - Het Laatste Nieuws

Op 1 september 2011
   

01-09-2011, p.19

Seymortier Joeri

Gent-Eeklo-Deinze

 

N-VA alleen naar de kiezer

 

Assenede

N-VA alleen naar de kiezer

 

N-VA zal in oktober volgend jaar in Assenede alleen en als zelfstandige partij naar de kiezer trekken.

Maanden geleden werd al bekend gemaakt dat schepen Guido Van De Veire, die zes jaar geleden op de lijst SamenPlus stond, het nieuwe boegbeeld zou worden van N-VA Assenede. Toen was nog niet duidelijk of de N-VA samen met een andere partij of zelfstandig zou opkomen. Die beslissing is er nu wel. De partij laat meteen weten dat ze het na de verkiezingen ziet zitten om zowel met SamenPlus als met CD&V in zee te gaan om een meerderheid te vormen.

 "De huidige meerderheid en in het bijzonder onze eigen schepen Guido Van De Veire, kunnen een goed tot zeer goed rapport voorleggen", vindt voorzitter Sabina De Craecker van N-VA Assenede. "Het is voor ons belangrijk om onze eigen inzichten en visie en ons eigen verhaal, zo goed mogelijk te realiseren. Het is aan de kiezer om zich over ons verhaal uit te spreken. Na de verkiezingen zullen we zien hoe de kiezer de kaarten heeft geschud en hoe we dit maximaal in beleid kunnen omzetten."

 Samenwerking

 Of N-VA een voorliefde heeft voor SamenPlus of CD&V, wil de partij nu nog niet kwijt. Het ziet er naar uit dat ze de komende maanden op de liefde van beide kanten hoopt. "We hebben de voorbije legislatuur, met Guido in het college, een goede samenwerking gehad met SamenPlus van burgemeester Philippe De Coninck. Maar ook met Trees Van Eyckeren van CD&V moet dit mogelijk kunnen zijn. Daar zijn we van overtuigd."

 (JSA)

 © Het Laatste Nieuws

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is