N-VA Assenede zet in op een hartveilige gemeente!

Op 2 december 2019

De voorbije maanden voerde onze afdelingsvoorzitter Cedric Pauwels onderzoek naar de toestand van de hartdefibrillatoren in onze gemeente, de zogenaamde AED-toestellen. Want uw gezondheid staat voor de N-VA bovenaan de prioriteitenlijst. Met een concreet stappenplan trok hij naar de gemeenteraad.

“We deden onderzoek naar het aantal toestellen, hun beschikbaarheid en hun locatie en gingen ook na of de bevolking op de hoogte is van hun bestaan”, aldus Cedric. “De resultaten waren gelukkig positief.”

Inwoners beter informeren

Toch merkte hij ook nog enkele verbeterpunten op. Zo kan de bekendheid onder de bevolking nog een pak hoger. “Het spreekt voor zich dat de toestellen meer effect zullen hebben als er nog meer mensen weten dat ze er zijn. Een informatiepagina op de gemeentelijke website kan daar zeker toe bijdragen. En ook een regelmatige herhaling in De Belleman is zinvol. Natuurlijk moeten de inwoners ook weten waar de toestellen zich bevinden. Wegwijzers in het straatbeeld kunnen daar mee voor zorgen.”

Met die opmerkingen trok Cedric naar de gemeenteraad van september. De antwoorden van schepen Hilde Baetslé stelden hem enigszins gerust. “De schepen zag in dat onze gemeente nog stappen moet zetten en zal er werk van maken. Ons onderzoek zal dus concreet resultaat opleveren en daar ben ik heel blij mee. Op naar een hartveilig Assenede!”

Het antwoord van de Schepen kan u terugvinden in de notulen van de gemeenteraad. Deze zijn te vinden in de bijlage.


 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is