Peter David wordt nieuwe voorzitter N-VA Assenede

Op 11 maart 2013

N-VA Assenede hield op zondag 10 maart nieuwe bestuursverkiezingen onder het toeziend oog van
Peter Dedecker, volksvertegenwoordiger en peter van de afdeling.

Peter David wordt de nieuwe voorzitter, gesteund door uittredend en unaniem herverkozen ondervoorzitter Michael Manaigre.

Wie is Peter?

Hij woont in Assenede, is van opleiding bachelor in de houttechnologie, werkt als landmeter bij Grontmij en is in zijn vrije tijd divisiechef bij Club Brugge. Zelf plaatst hij ook graag eens een balletje met zijn minivoetbalploeg M(A)LF in de kerncompetitie van Assenede.
Peter stond op de zesde plaats van de lijst N-VA tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen en werd opvolger voor de gemeenteraad.

Peter David: ‘Ik wil in ieder geval - samen met alle bestuursleden zowel nieuwe als herverkozene - de afdeling verder uitbouwen en verder werken op de goede basis die nu al gelegd is om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in de meerderheid te stappen.‘

Uittredend voorzitter Sabina De Craecker: ‘Ik ben fier op het werk van het uittredend bestuur. De voorbije zes jaren was de oprichting van de afdeling, het uitbouwen ervan en het op de kaart zetten van N-VA Assenede onze topprioriteit. Dat is aardig gelukt in die voorbije zes jaren, we staan er.
Ik stelde me niet opnieuw kandidaat omdat ik mij volledig wil toeleggen op mijn mandaat als gemeenteraadslid en fractieleider. In de ploeg van bekwame mensen, die N-VA Assenede nu rijk is, heb ik niet het gevoel of de noodzaak om koste wat kost zelf die touwtjes in handen te houden. Men moet durven vertrouwen op nieuwe elementen. Een nieuw bewind brengt vaak nieuwe ideeën aan. Daarbij kan het nieuwe bestuur altijd terugvallen op de al aanwezige ervaring van alle bestuursleden en gecoöpteerde mandatarissen.
Ik heb daar het volste vertrouwen in.’

Ook uittredend secretaris Paula Vinke nam vorig jaar een nieuwe uitdaging aan onder de vorm van secretaris bij het Industrieel Museum Zeeuws-Vlaanderen.
Zij zal als bestuurslid het nieuwe bestuur en de nieuwe secretaris bijstaan met raad.

Peter Dedecker feliciteerde het nieuwe bestuur en rondde de verkiezingen af met goede raad.
De installatie van het nieuwe bestuur en de verdeling van de functies vindt plaats op donderdag 14 maart 2013.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is