Ruim een half miljoen euro Vlaams geld voor lokaal woonbeleid

Op 6 februari 2020

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 527 243 euro vrij om het lokaal woonbeleid in Assenede, Kaprijke en Sint-Laureins te ondersteunen. Dat geld moet de gemeenten ook stimuleren om meer samen te werken.

“De lokale besturen zijn de motor van ons Vlaams woonbeleid”, zegt minister Diependaele. “Met deze subsidie geven we de gemeenten een financieel duwtje in de rug om hun woonbeleid vorm te geven.”

Grote uitdagingen voor woningmarkt

Iedereen moet goed kunnen wonen in Vlaanderen. Daarom verdienen alle takken van de woningmarkt de nodige aandacht. Er komen steeds meer Vlamingen bij en tegelijk worden de gezinnen steeds kleiner. Die evoluties stellen de woningmarkt voor grote uitdagingen.

“Om die uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen”, zegt minister Diependaele. “De subsidie helpt hen daarbij. Ik ben dan ook heel tevreden dat Assenede, Kaprijke en Sint-Laureins de handen in elkaar slaan.”

“Vlaanderen schuift drie prioriteiten naar voren voor het woonbeleid”, verduidelijkt Matthias. “We gaan voor een divers en betaalbaar woonaanbod, maken tegelijk werk van de kwaliteit van het woningpatrimonium, en vragen de gemeenten tot slot om hun inwoners goed te informeren en te begeleiden.” Het is de bedoeling dat de lokale besturen die drie prioriteiten vertalen naar hun lokaal woonbeleid.

Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen

Ons lid van het bijzonder comité Monique Verschorren is tevreden met de ondersteuning voor het lokaal woonbeleid. “Betaalbare woningen zijn belangrijk, zeker als je weet dat er meer en meer eenoudergezinnen en alleenstaanden zijn die het moeilijk hebben om een woning te financieren. Een ruimer aanbod aan woningen en betaalbare serviceflats is ook welkom. Met de toenemende vergrijzing willen we het voor zoveel mogelijk oudere inwoners mogelijk maken om zelfstandig thuis te blijven wonen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is