Sneeuwstraten voor spelende kinderen

Op 4 december 2013

N-VA vraagt veilige sneeuwstraten voor spelende kinderen

Sneeuw zorgt gelukkig niet alleen voor verkeersellende. Als er sneeuw ligt, dan moet daarin op een veilige manier kunnen gespeeld worden en mag er aan sneeuwpret gedacht worden.  

Onze fractie stelde voor om enkele straten dan ook als sneeuwstraat voor de kinderen te behouden. Net als voor de succesvolle speelstraten tijdens de zomer, kan dit op een veilige manier autovrij gemaakt worden, waarbij enkel plaatselijk verkeer toegelaten wordt.
We spreken uiteraard over straten
die niet worden gestrooid, liefst doodlopend zijn of waar veel kinderen in de buurt wonen. In iedere deelgemeente zijn er straten die hiervoor in aanmerking kunnen komen.  Natuurlijk kan dat niet in de hoofdstraten van de gemeenten.

Het voltallige gemeentebestuur en de schepen van jeugd konden zich in het voorstel vinden.
Maar dit als gemeente  organiseren is te omslachtig. Daarom wordt de mogelijkheid bekeken tot peter en meterschap door bewoners van die sneeuwstraat .
Zij zouden moeten instaan voor het correct afsluiten en terug openen van de straat, waar de regels van een speelstraat gelden zodra er sneeuw ligt. Ook het reglement zal een aanpassing moeten krijgen.

Daarom kan het systeem best nu worden opgestart, zodat we vlug weten welke straat een sneeuwstraat kan worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is