Straatnamen vragen modernere aanpak

Op 5 april 2019, over deze onderwerpen: Leefmilieu
Folder modernere straatnamen

De voorbije jaren kreeg onze fractie vaak de opmerking dat er telkens ‘oubollige’ namen worden gegeven aan straten in verkavelingen waar voornamelijk nieuwe en jonge gezinnen komen wonen. In het verleden namen we als gemeentebestuur het advies van onze heemkundige kring voor straatnamen graag ter harte. Maar misschien is het inderdaad een goed idee om de aanpak wat te moderniseren.

De vraag is hoe we dat het best doen. De namen ‘Windowsstraat’ of ‘2.0-straat’ liggen niet zo voor de hand. Gelukkig hebben we in onze gemeente heel wat bijzondere en verdienstelijke mensen. De voorbije jaren zijn een aantal van hen te vroeg van ons heengegaan.

Niet verdwijnen in de vergetelheid

Daarom bracht Sabina De Craecker het idee aan om de nieuwe straten in onze deelgemeenten in de toekomst te vernoemen naar personen die zich op een bijzondere manier nuttig hebben gemaakt voor onze gemeente. Zo blijven ze aanwezig in de gemeenschap waarvoor zij zich zo hard hebben ingezet en raken ze niet in de vergetelheid.

Inbreng van heemkundige kring én jonge gezinnen

Uiteraard zullen we moeten nadenken over criteria. En het spreekt voor zich dat het advies van de heemkundige kring waardevol blijft bij de naamgeving van onze straten. We wachten op het huidige bestuur om gevolg te geven aan ons voorstel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is