Verkeerssituatie Prins Boudewijnlaan blijft zoals het is.

Op 4 oktober 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Op vraag van enkele buurtbewoners plaatste N-VA de verkeersproblematiek in de Prins Boudewijnlaan in Assenede op de agenda van de gemeenteraad.

 

Sinds de dorpskernvernieuwing mag er nog steeds niet beurtelings geparkeerd worden tussen de Sportstraat en de Hollekenstraat. De weg is er te smal voor landbouwvoertuigen en zelfs de uiterst smalle voetpaden moeten er aan geloven. Daardoor gebruikt het doorgaand verkeer dit rechte stuk als een autostrade, met dezelfde snelheden! En dan hebben we het nog niet over de Sasdijkstraat en de Staakstraat waar ook laagvliegers gesignaleerd worden. Hoewel het snelle verkeer daar nog een klein beetje wordt afgeremd door de geparkeerde auto’s.

 

Volgens de burgemeester blijft de situatie in ieder geval zoals het is. Die landbouwvoertuigen moeten er nu eenmaal door en die worden niet kleiner. Bovendien kunnen er, volgens de burgemeester, geen hoge snelheden op dat kleine stukje gehaald worden. Dat lijkt alleen maar zo omdat die voetpaden zo smal zijn. En die kunnen ook niet breder gemaakt worden omwille van diezelfde landbouwvoertuigen.

 

De pleister op de wonde: misschien kan er tijdens deze legislatuur (komende 5 jaar!) wel eens bekeken worden of er eventueel geld is voor structurele maatregelen.
Waar zouden ze dat geld ineens halen?

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is